10 Mayıs 2008 Cumartesi

Çocuklar İçin Filatelik Ürünler.

İnternette araştırma yaparken Amazon'a yolum düştü.
Mesleki alanım çocuk olduğu için çocuklara yönelik pulculuk kaynakları arıyordum. Aklımda güzel bir proje var çünkü Wink Neyse dediğim gibi Amazon'da tam aradığım gibi biri örnek bulabildim.
İlki bir klavuz albüm-kitap. Kitap "Robert Obojski"nin hazırladığı " A First Stamp Album For Begginner"ı. Çok güsel bir örnek.

Image Hosted by ImageShack.us

kinci örnek daha da hoşuma gitti. Pulkay'ın çıkarttığı pulculuk setine benziyor ama tabi o kadar uyduruk değil. Kusra bakmasına ama öyle. "Beginner's Stamp Collecting Fun Kit: Everything You Need to Start a Fun and Fascinating Hobby" gibi uzun bir ismi olsa da bence pulculuğa yeni başlayan bir çocuk için teması çok doğru seçilmiş bir set.

Image Hosted by ImageShack.us

Eminim bu örnekler daha güzel örneklerle çoğaltılabilinir. Gelelim bize, bizde nasıl yapılmalı?. Dediğim gibi benim bildiğim Pulkay'ın piyasadaki başlangıç seti bence çok özensiz. Peki ne yapmalıyız? Benim ilk aklima gelenler "Öğretmeli" ve "Eğlendirmeli" başlıkları oldu. Bakınız amerikalıya amerikan başkanlarini ve efsanevi amerikan kahramanlarını tema yapmış sete. Belkide puldan ögrendigini sınıfta derslerinde kulanabilecek. Peki bizde buna benzer tema yada pullar varmı? :) Bir çocuk neden pul bitiktirsin? Neden harclığını minnacık kağıt parcalarına ayırsın? Ben cevap veremiyorum. Ama eminim cevapları bulmama yardımcı olursunuz. :)
Esenlikler efendim.

Trfila Forum'undaki yorumumdur.