3 Nisan 2009 Cuma

The Simpsons Posta Pulu Oluyor

Amerika'da en uzun süre yayında kalan The Simpsons çizgi dizisi posta pulu olacak. Amerikan Posta Hizmetleri, Matt Groening tarafından çizgi filme dönüştürülen The Simpsons'ın pullarının çıkarılacağını duyurdu.

Marge ve Homer ile çocukları Bart, Lisa ve Maggie'nin yer alacağı 5 pulun tasarlandığı belirtildi. Pulların yine dizinin yaratıcısı Matt Groening tarafından tasarlandığı kaydedildi.

Image Hosted by ImageShack.us


Yayın hayatına 1987 yılında Tracy Ullmann Show'da kısa skeçler olarak başlayan ve sonradan yarım saatlik çizgi dizi formatına dönüştürülen The Simpsons ailesinde baba rolünü oynayan Homer Simpson, lise aşkı Marge ile evlendikten sonra Springfield'ın orta sınıf ailelerinin yaşadığı Evergreen Terrace'da bir yaşam kurar. Marge ile Homer'in Bart, Lisa ve Maggie adında üç çocuğu olur. Bart hep 10, Lisa 8, Maggie ise 1 yaşındadır.

Kazakistan'ın Posta Tarihi ve Posta Pulları

Image Hosted by ImageShack.us


Sovyetler Birliği altında "Kazak SSR" posta servisi Sovyet sisteminin gerekli bir parçasıydı. Cumhuriyet belli zaman aralığında USSR'nin (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) farklı kısımlarını onurlandıran pul serilerinde tanıtılıyordu.

Kazakistan Aralık 1991 yılında bağımsız hale geldi ve kendi posta servisini organizede boşa zaman harcamadı. İlk pul, 1969 yılında Issyk kasabasında (Almati'ye çok uzak değil) yapılan bir kazıda bir höyükte bulunan "Altın Savaşcı" giysisini gösteriyordu ve 23 Mart, 1922 tarihinde basıldı.


Yazının devamını okumak için lütfen TIKLAYIN.

Azerbaycan'ın Posta Tarihi ve Posta Pulları

"Azerbaycan'ın Posta Tarihi
Genel Bilgi


Image Hosted by ImageShack.us


Azerbaycan ulusu komplike ve zengin tarihe sahiptir. Buna rağmen elverişli coğrafik konumu ve bölge tabii kaynakları daima güçlü komşularını baştan çıkartmıştır. 1813 ve 1828 yılları süresinde Rusya ve İran arasında imzalanan antlaşmaya göre Azerbaycan’ın güney toprakları İran’a eklenmiştir. Her şeye rağmen 28 Mayıs, 1918’ de Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti ilan edildi. Azerbaycan Cumhuriyeti Ekim 1999 tarihinde bağımsız bir ülke olarak posta pullarını basmaya başladı. Bu dönemde 4 sanat hilesi ile düzenlenmiş 10 sanat pulu basıldı. Pullar insana ait emekçi ve aktivite ve mimarlığa ait anıtları gösteriyordu..."



Yazının devamı için lütfen TIKLAYIN.

ABD’de Fenerbahçe pulu!


abd_fb_pulu ABDde Fenerbahçe pulu!"Fenerbahçe USA Derneği, kendi dernek logolarının bulunduğu bir posta pulunu Amerika’da piyasaya çıkardı.

United States Post Office’in izniyle bastırılan posta pulunu yaptıran eski başkanlardan Turgay Kadıoğlu’nun eşi İrem Kadıoğlu, 42 Cent’lik pullardan iki adet kullanılarak Türkiye’ye istenilen mektubun gönderileceğini söyledi. Baskının tamamlanmasından sonra kulüp binasına normal posta yoluyla gelen ve mektup zarflarında Fenerbahçe USA Derneği pullarını kullanan dernek, 2009 yılı boyunca tüm posta gönderilerinde gerek Amerika içi, gerekse Türkiye’ye gönderilecek mektuplarda FB USA Derneği pullarının kullanılacağını açıkladı.

United States Post Office’in pul imalat koleksiyonunda yer alan dernek pulunun Filatelistler tarafından da ilgi gördüğü ifade ediliyor."

Bir Galatasaraylı olarak kıskanmadım değil hani. :)

Kaynak: Fener24