9 Mayıs 2009 Cumartesi

SAGÜSAD-2009-Resimler

Alıntıdır;

"Sagüsad 2009 Pul sergisi
Sakarya Valisi
Sayın Hüseyin Atak ve Büyükşehir Belediye Başkanı
Zeki Toçoğlu ve Balkan ülkeleri Çalışma Gurubu Başkanı
Mahmut Emirmahmutoğlu,PTT Başmüdürü,PTT Müdürleri,Sagüsad
üyeleri,trfila üyeleri,Yeşilköy Filateli Derneği Başkanı Erden Güley ve çok sayıda davetli ile Sakarya izci gurubuna mensup gençlerin katılımı ile açıldı."


Image Hosted by ImageShack.us

Resimler ve daha fazlası için lütfen tıklayın.

1994 Turizm - Doğa Yürüyüşü / Akarsu Sporu

Bugün pul kataloğunu incelerken 3 Ağustos 1994'te basılmış Turizm - Doğa Yürüyüşü / Akarsu Sporu temalı pullar dikkatimi çekti. Bu ikili pullardan 10.000 Lira'lık Çok renkli yatay pulda bana tanıdık gelen birşey vardı.
Güzel sanatlar eğitimi almış bir çizer- tasarımcı ve çok iyi bir manga hayranı olarak bu yatay pulda bana bağıran bir çizim vardı... DALGALAR! Evet! Jeton düştü 1-2 dakka içinde bu dalgalar kesinlikle tanıdıktı. Manga hakkında biraz google'da araştırma yapan herkes Japon sanatcı Katsushika Hokusai'yı bilir ve onun efsaneleşmiş işlerinden The Great Wave off Kanagawa'a rastlar ve evet bizim Turizm - Doğa Yürüyüşü / Akarsu Sporu temalı pulda bu dalgalar kullanılmış. Minik değişikliklerle sanki başka bir tasarım yapılmış sanılarak(?!) uluslararası bir sanat eseri esinlenmeden de öteye giderek Türkiye Cumhuriyeti'nin pulunda kullanılmış. Ne güzelde kullanılmış. :) Şaka bi yana çok çirkin bir durum. Eminim uzak doğudaki filatelistlerin dikkatini çekmiştir bu durum ama şu ana kadar kullığımıza gelen bir şey olmadı. :)
1994'te PTT yetkililerinin bunu duymamış, farketmemiş olmamalarını doğal karsılıyorum aslında ancak pulu tasarlayan -afedersini- hayvan nasıl rahat etti acaba. Bu mevzubahis pul bende yok malesef ancak internette çözünürlüğü en yüksek örneği ve Katsushika Hokusai'nın işini karşılaştırmanız için veriyorum, ne dersiniz sizce de fazla benzerlikk yokmu ;).

Bizim pul;

Image Hosted by ImageShack.us

The Great Wave off Kanagawa

Image Hosted by ImageShack.us
:)

Şelaleler

Şelale temalı güzel bir blok. Keşfetme için TIKLA,


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Daha fazlası için TIKLA