12 Temmuz 2014 Cumartesi

Bush Ballads



Başka ülkelerin pullarına özenirsiniz ya işte bu pullardan biri de Avustralya postası tarafından satışa sonuldu geçtiğimiz günlerde. Ülkenin tanınan şair, yazar, gazeteci, avukat Andrew Barton “Banjo” Paterson 'a ithafen çıkartılan anı pulları. Bence pulun kalitesi de sanatcıya ne kadar değer verildiğinin kanıtıdır. Sanatçının doğumunun 150. yılı  anısına çıkartılmış seri.
 Clancy of the Overflow adlı şiir kitabı 1889'da,  The Man from Snowy River adlı hikayesi 1890'da, Waltzing Matilda adlı marş "ki aslında buda bir baladdır" 1895'de, Mulga Bill’s Bicycle adlı komik baladı da 1896 da yazmış.

AYRINTILI BİR BAKIŞ İÇİN TIKLAYIN.

Arı Maya 100 Yaşında

İnanılır gibi değil! Çocukluğumuzu animasyon kahramanı Arı Maya yaratıcısı Waldemar Bonsels tarafından 100 yıl önce kaleme alınmış. Tabii animasyon olarak değil.  :) 1912'de hikayesi 1924'de ilk filmi yapılmış ancak bizim bildigimiz versiyonu amerikalı çizgi roman sanatçısı Mary Murphy tarafından resmedilmiş.
Tabii bu 100 yıl esprisini de Avusturya Posta teşkilati es geçmemiş. Çok güzel bir bloglarla bu günü filateli camiasına katmış. Çok da güzel olmuş.

Pullar Ağustosta piyasaya çıkacaklar. Sticker pul bunlar ve gelişen teknolojinin özelliklerini taşıyorlar. Bloğun arkasında bir QR cod var ve kodu okutursanız telefonunuzda 3D bir Arı Maya beliriyor sanki pulun üstünden uçuyormuş gibi oluyormuş.

Vintage Circus Posters


U.S. postası tarafından bu ay satışa sunulan Vintage Circus Posters serisi uzun zamandır gördüğüm en güzel şey. :) 19 yy sonu 20 yy başlarında  Ringling Bros. and Barnum & Bailey  firmaları tarafından kullanılmış bu posterler. Temadaki posterlerin orjinalleri John & Mable Ringling Museum of Art'da sergilenmekteymiş. Bloğun zeminideki fotoğraf Edward J. Kelty  adlı fotoğrafcıya ait, 1937'den