10 Ekim 2008 Cuma

Bir DinoDream İllüstratif Pul Projesi

DinoProje | "DD Pul Albümü"

Bir DinoDream İllüstratif Pul Projesi.

Dönem dönem ortak katılımlı sanal yayınlar, albümler, kataloglar yapmak gibi güzel bir fikrimiz var. Bu tip yayınlarda herkesin çok vaktini almadan ve çok zorlamadan (ki bunu yapacağımız projeler yarışmalar olacak, o ayrı), ancak çıkan sonuçlar itibariyle ortaya güzel serilerin çıkabileceği çalışmaların olmasını planlıyoruz. Zamanında yaptığımız “DinoDrink ambalaj tasarımı” projesi ya da DinoDream üyelerinin içinden çıkan “Kar Tanesi” “Nar Tanesi” "Ortak Katılımlı Harf Tipografi" "Hamur" projeleri gibi.

Elbette düşüncemiz bu projelerden çıkan enterasan yayınları aksi belirtilmedikçe ingilizce de yayınlayarak Türkiye dışında da bu serilerin izlenmesini sağlamak.

Buraya kadar yazdıklarımız düzenleyeceğimiz mini projeler ile ilgili açıklama idi, diğer proje ve yarışmalarımız farklı bir noktada yer alacaklar.

Gelelim mini projemizin detaylarına;

Amaç: İllüstratif pullar tasarlamak ve bu pullardan bir “DinoDream Pul Koleksiyon Albümü” oluşturmak.

Ne yapıyoruz: Konu olarak bir kısıtlama olmamakla önemli kriter yapacağınız tasarımların mümkün olabildiğince tarzının olması, size ait olması. Dilediğiniz yazılımı ya da aracı kullanabilirsiniz. (CorelDraw, Adobe Illustrator, Adobe Flash, Macromedia Freehand, Adobe PS, Corel Painter, 3D Yazılımlar vs.).

Nasıl katılacaksınız: Her zamanki gibi tasarımlarımızı DinoForum'da ilgili başlığın altında kendi adımıza açacağımız alt başlıklar seklinde paylaşıyoruz (örnek: Ahmet Yılmaz - Pul).

Herhangi bir yazılımla hazırlayacağınız ilüstrasyonlarınızı verdiğimiz PSD şablona uyarlayarak optimize ettikten sonra GIF ya da JPEG olarak foruma yükleyebilirsiniz.

Dileyen ise paylaşıma açmadan direk çalışmalarını proje bitiminde de yükleyebilirler ancak çok tercih ettiğimiz ve de proje ruhuna uygun bir davranış olmaz.

Proje bitiminde yayının içeriğine göre yayınlanmaya hak kazanan çalışma sahiplerinden çalışmaları farklı bir şekilde istenebilir (transparan PSD vb gibi). Ancak format proje bitiminde belli olacak.

Ne olacak: Proje bitim tarihinde size vereceğimiz bir adrese yükleme yapacaksınız ve çalışmalarınız üyelerin puanına açılacak. Ve sonuçta da tüm başarılı çalışmalardan bir albüm interaktif yayını (www.cevirbak.com) oluşturulacak ve duyurusu yapılacak.

Bildiğimiz kadarıyla bu içerikle dünyada ilk ve tek olacak bu mini projemize herkesin katılmasını önemle rica ediyor herkese başarılar diliyoruz.

Örnekler:

Şablonlar:


(Yatay ve Dikey Pul şablonları ZIP paketleri olarak indirebilirsiniz.)

İnceleme yapabileceğiniz bazı linkler:

Posta Pulu hakkında:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pul_(posta)

http://en.wikipedia.org/wiki/Postage_stamp_design (ingilizce)

Kore Posta İdaresinin düzenlediği posta pulu tasarım yarışması ve sonuçları (Çocuk-genç):

http://www.koreapost.go.kr

Modern Design and The Stamp - Iain Follett’s pul koleksiyonu

http://grainedit.com/2008/05/20/modern-design-and-the-stamp-iain-folletts-stamp-collection/