2 Nisan 2013 Salı

Çalılık Bebekleri II

Söylemeyim kıskanmayım diyorum ancak yahu bu seri kıskanılmaz mı? Avusturalya'dan çok hoşuma giden bir seri yayınlandı. Çalılık Bebekleri II. Avusturalya'ya özgü hayvanlar bunlar. Bu şirin şeyleri sevmemek mümkün mü? :) Tasarımcı gözüm zaten 10 puanı verdi. Fotograf değil ilüstrasyon, photoshop değil el emeği. Daha ne olsun. :) Güzel işte.


Dr. Who 'nun 50. Yılı

İngilizlerin efsaneleşmiş dizisi ve Galaktik dedektifleri Dr. Who inanılmaz bir seriyle pul temalarında yerini aldı.  Birleşik Krallıktan zaten bu haberi beklemekteydim. Bu dizi tam 50 yıldır aralıksız yayınlanmakta ve "Dünyanın En Uzun Yayınlanan Bilim Kurgu Serisi" ünvanına sahip. Şu anda buna benzer bir yayın yok Olsa dahi bir elli yılı var bu rekoru egale etmek için. :) Enterasan bir tesadüf de bu seri 50 farklı ülkede yayınlanmakta yada yayınlanmış. Güzel bir ayrıntı.
Şu ana kadar 11 tane Dr. Who canlandırılmış. Her biri için de farklı bir pul düşünülmüş ve tam bir koleksiyon serisi yaratılmış. Tv serisi, Bilim Kurgu, Film, Aktör gibi koleksiyonlara girmeyi garantilemiş diyebiliriz.
Stratejik açıdan çok iyi düşünülmüş. İngiliz kurnazlığı kendini belli ediyor hemen.


Çocuk Oyunları

Taiwan'dan harika bir seri! Çocuk Oyunları. Eski ve popüleri çocuk oyunlarını pula o kadar estetik yansıtmışlar ki sabırsızlıkla koleksiyonuma katacağım günü bekliyorum.

Sırasıyla; Fener Taşıma, Kağıt Uçurma, Rüzgargülü, Topaç ve Kuklacı. Görünen o ki dünyanın her yerinde çocuk oyunları aynı.