25 Kasım 2012 Pazar

Pul Tasarımı Emrah Yücel

Pul kolleksiyonu yapmaya(tekrar) başladığımdan beri -ki burda da bir çok yazımda dile getirdiğim gibi- PTT'nin çıkartmış olduğu bir çok tasarımın bayağı ve kiç olduklarını söyledim durdum. Tasarımcı olmam tabi biraz zor beğenmeme neden olduğu doğru ancak Pul zaten bir tasarım ögesi ve bence çok çok önemli bir araç.
Neyse şimdi size çok güzel bir kaç örnek göstermek istiyorum. Namı uluslararası Türk tasarımcı ve ajansı Emrah YÜCEL bir proje için pul görselleri hazırlamış. Tabii bunları görür görmez Filatelist bir tasarımcı olarak çok heycanlandım. "Demek yapılabilir" dedim kendime ki harika bir şekilde de yapılmış bu örnekler.

Bakınız efendim sizlerde hak vericeksiniz bana işte görseller;

































Bu proje Türk Turizmi için yurt dışındaki reklam ürünlerinde kullanılmak üzere üretimiş. Yani bu ürünlerin devlet eli ile yapıldığını varsayabiliriz. Peki şimdi soruyorum Turizm Bakanlığımızın yaptıdığı bu görselleri bu işin ustası olması gereken PTT'nın yetkilileri yaptıramıyor  mu? hadi onu geçtim yahu al işte yapılmışı var al sende kullan karpostal yap, pulunu bas kullan.
PTT Are you there? Anyone hear me? Hellooowww!... PTT!....

Sayın yetkili umarım bir kademe de olsa ufkunuzu açabilmişizdir.


Son olarak Emrah Bey ve yaratıcı ekibini gönülden kutluyorum. Bir tasarımcı olarak zaten hayallerimizin ajansı ve şimdi bu işlerle beni bir daha tavladılar. Çok teşekkürler bizleri çok iyi temsil ettikleri için.