16 Aralık 2012 Pazar

12 - 12 - 12

Tabii ki bu fenomen olmuş tarihi es geçmeyerek bir grup dostla mektuplaşma etkinliği yaptık. Biz basit filatelistler bu kadar duyarlıyken malesef PTT gene esgeçerek büyükliğini gösterdi bize. Yahu arkadaş barı bu gün tarih damgalarına artık"aralık" yerine "12" yaz  OOONNNN İİİKKKKKİİİİ....
Bizdeki hayalcilik işte. Neyi yaptı ki bunu yapıcak.

12 12 12 tarihi sadece özel bir tarih olmaktan çıktı tabii o gün. İzmirli olarak o gün Bornova'da Ege Üniversitesin'nin " Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi " açılışı vardı. Güzel Sanatlar eğitimim bu müzeye gitmem için özel bir duyarlılık göstermeme zaten neden oluyorken PTT açılış için müze açılışına özel bir damga uygulaması yaptı. Tabii yaptığımız etkinlik bir anda boyut değiştirdi.



Ev sahibi olarak iki zarf hazırladım, hem ilk plan olan tarihe özel ve açılış için özel zarf yani iki zarf yolladım dostlara o gün. Umarım herkese ulaşabilmiştir. 
O gün PTT ne kadar inanılmaz bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtladı öyle ki damga uygulaması ile kalmayarak zarfta basan PTT müthiş bir titizlikle damganın uygulandığı noktaya zarflardan yollamamış. Mükemmeliyet bu olsa gerek. İroni ise bana bu zarfın varlığı İstanbullu dostlardan geldi çünkü zarf teeee İstanbulda Sirkeci'de satışa çıkmış. O an bir kez daha PTT kurumumuzun ne denli işinin ehli olduğunu anlamış oldum.
Söz biter ve o anı anlatacak bir şey çıkmaz ya ağzınızdan o an işte tam olarak yaşandı o gün müze de damganın vurulduğu yerde.
PTT sen nelere kadirsin...