16 Ocak 2009 Cuma

2010 sergisine dair...

Merhaba,
Trfila sitesini baş bilgi kaynağım olan formunda geziniken 2010'da yapılması planlanan filatelik sergi ile ilgili yazışmalarda forum üyesi ustalardan Osman Levend'in bizlerle paylaştığı bir kartpostalı dayanamayarak buraya taşımak istedim. Mesajı aynen aktarıyorum;



Kıymet'li Kardeş'lerim;
Bilmiyorum Ülke'mizde ilk Filatelik Sergi ne zaman açıldı. Ancak el'imde olan bir Kard Postal'da çok büyük bit pozitif mühür var. Orta'daki madalyon'da bir mıkdar silinti olsa bile gâyet net olarak okunabiliyor. Kard'ın sağ taraf'ında bulunan damga'ya bakılır ise (26.5.338); 1922 sene'sinin Mayıs ay'ında böyle bir filatelik sergi Bayezid'de açılmış. Bilindiği üzere "Mâliye" Posta Hâne'miz Bayezid Ca`mî'inin hemen arka'sında bulunan "Mâliye Nezâret'i" içinde idi (Bu gün'ün Istanbul Defterdâr'lığı).

Görülen büyük mühür'de şunlar okunuyor. En iç madalyon'da "Pul Kurd'u"; onun hemen dışındaki çember'de ise yıldız'ların üzerinde "Pul Sergi'si Şu`be'si", yıldız'ların alt'ında da "Istanbul - Bayezid - Hakkâk'lar Çarşu'su numero - 37" ibâre'si var.
Eger bu sergi bir ilk ise, acaba hâtıra'sı tekrarlanabilir mi?
Sevgi ve Selam'lar, Osman Levend.


Kaynak Başlık: Trfila.Com

Hiç yorum yok: