20 Kasım 2016 Pazar

Balık Derisi Dokulu Pul

Kulağa çılgınca geliyor ancak gerçekten bu yapıldı. Bu çılgınlık  Faroe Adaları Postası'nın aklına geldi ve balık cildi pulları çıkardığını duyruldu - İnanılmaz derecede güzel ve neredeyse metalik renk tonlarıyla desenli pullar. 
Bu güzel pullar, Farovez sularında yakalanan mor ciltli, Runavík'teki balık ihracatçısı Nevið tarafından tedarik edilmiş, İzlanda Atlas Okyanusu Deri ile kaplanmış ve Fransa'da Cartor tarafından basılacak. Gerçekten hala inanamıyorum.

Atlantik morina (Gadus morhua) genellikle yaklaşık bir metre uzunluğunda ancak 2 metreye kadar büyüyebilir ve 96 kilo bulabilir. Barent Denizi'ndeki Novaya Zemlya'dan, Spitsbergen ve Jan Mayen'den, Biscay Körfezi'ne, Kuzey Denizi'nde ve Baltık Denizi'nden doğuya kadar, 25 yıllık bir yaşa erişebilir ve Atlantik'in her iki yakasında bulunur. Genellikle Faroe Adaları ve İzlanda çevresindeki suların yanı sıra Grönland da bulunur - kuzeyde Labrador'dan güneyde Kuzey Carolina'ya.
Cod genellikle kumludur, sırt ve yanları sarımsı-yeşil, gri veya kahverengi lekeler ve yanları boyunca beyaz bir yan çizgi vardır. Karın beyaz veya gri-beyazdır. Bununla birlikte, yaşam alanına bağlı olarak başka renk varyasyonları gösterebilir, f. Eski. Koyu kahverengi ya da kahverengimsi mukarnas ile yaşıyorsa.
Cod, narin eti için popülerdir. Bu, özellikle daha yağlı ve diğer yerlerdeki morina kadar kuru olmayan Faroeoz morina için geçerlidir.
Balık derisinin bronzlaşması, savaş sonrası dönemde yaygın olmasa da eski bir sanattır. Balık deri kalitesi tabii ki türlerden türe değişir, ancak düzgünce işlenmiş morina, somon ve lumpfish derisi normal inek derisine göre daha dayanıklıdır.
Balık derilerinin boyutu onları özellikle ayakkabı, çanta, cüzdan ve watchbands gibi daha küçük ürünler üretmek için uygun hale getirdi. Birlikte dikilerek, konfeksiyon endüstrisinde ve mobilya döşemelerinde de kullanılabilirler. Günümüz tasarımcıları, balık derilerinin pratikliği ve güzelliğinden giderek daha fazla haberdardır ve bunları, yukarıda bahsedilen maddelere ek olarak birkaç makale f. Eski. Kuyumcu, kemer, kitap bağlama ve fotoğraf kolajları.
Faroe'nun en bol miktarda malzeme olan balık kullanımı sadece hayal gücümüzle sınırlanabilir. Ve şu anda Posta, en büyüleyici cüzdan desenleriyle benzersiz pullar düzenleyerek, balık ürünlerinin çok yönlü kullanımında bulunan unutulmuş hazineye darbe vuruyor.

Hiç yorum yok: