20 Kasım 2016 Pazar

Masaüstü Kutu Oyunları

Singapore Post Limited,  bu sene hepimizin çok iyi bildiği masaüstü kutu oyunlarından bazıların pul emisyonlarına soktu ve bu senenin en iyi hareketlerinden birini yaptı.
Set, her biri 70'li ve 80'li yıllarda Singapur'da popüler olan geleneksel bir tahta oyunun renkli, elle çizilmiş bir resmini içeren beş puldan oluşuyor.

Tahta oyunları Çin Satrancı, Elmas Oyunu, Uçak Satrancı, Yılan ve Merdivenler ve Dama'dır.



Geleneksel Masa Oyunları pullarıÇin Satrancı (1. Yerel) iki oyuncu için bir strateji oyunudur. Oyun, düşmanın imparatorunu ele geçirmek amacıyla iki ordu arasındaki bir savaşı temsil ediyor.
Elmas Oyunu (2. Yerel) iki ile altı oyuncu için basit ama zorlu bir oyundur. Hedef, oyuncukların hepsini bir hexagram şekilli tahtanın zıvanalı köşesine taşıyan ilk oyuncu olmaktır. Strateji de dahil olsa da, kurallar küçük çocukların oyundan keyif alması için yeterince basittir.
Uçak Satranç (50 ¢ pul) eğlenceli, hızlı tempolu ve öğrenmesi kolay klasik Çinli tahta oyunudur. İki ve dört oyuncu arasında oynanan oyun, her oyuncu kendi oyun parçalarını tahtanın dört köşesinde bulunan "askılara" yerleştirerek başlar. Amaç, tahtanın merkezinde kendi renginin tabanına ilk erişen kişi olmaktır.
Yılanlar ve Merdivenler (70 ¢ damga), küçük çocuklu popüler tahta oyunudur. Oyunun amacı, zar atmalarına göre, "Baş" dan "Son"a ya da "merdivenlerle" ya da "yılanlar" tarafından engellenen yol boyunca birinin simgesini taşımaktır. Oyun sırf şansa dayalı basit bir yarış.
Dama (1.30 sterlinlik damga), rakip parçalara atlayarak, oyun parçalarının çapraz hareketlerini ve zorunlu çekimleri içeren iki oyuncu için bir strateji oyunudur. Oyunun amacı rakibin tüm parçalarını almak ya da rakibin hareket edemeyeceği bir pozisyon üretmektir. Bir oyuncu rakibin harekete geçememesi durumunda oyunu kazanır.


SingPost'un son Geleneksel Oyun pulları meselesi 1997'de oldu. Bu pul setinde, tekne, mermer, dönen üst ve beş taş gibi popüler oyunlar yer aldı.

Hiç yorum yok: