20 Kasım 2016 Pazar

Yeşil Düşün - Think Green



Europa Stamps 2016, farkındalık yaratmak ve gelecek nesillerin daha iyi geleceği için çevreyi korumak için bir uyandırma çağrısı yapmak amacıyla "Think Green" temasıyla çok özel pull teması seçildi.
Ve inanılmaz bir  birliktelik ile tüm posta teşkilatları seçilmiş bir tasarımın yanına kendi tasarımları ekleyerek genelde ikili bir pul bloğu oluşturdu.
Ama tabii ki Türkiye yani PTT buna uymadı. NEDEN?
Çok biliyorlar ya ondan. Şimdi sorsam haberleri bile yoktur. Eminim.
Rezillik. 3 senedir ptt'nin çıkarttığı hiç bir pulu koleksiyonuma koymuyorum. Sıradan kullanımlar dışında elimi bile sürmüyorum.
Neyse vaziyet bu. Bizimkiler kendi kafalarında bir pul tasarımı ile piyasadalar bu sene.
Think Green derken ot gibi düşünmemek lazım.

2016 Europa'dan bir kaç örnek.


















Bilmeyenler için; Europa pulları, Avrupa'nın merkezi teması olan PostEurop'un himayesinde Avrupa posta yönetimleri, işletmeleri tarafından verilen özel pullardır. Yani her ülke bu konsepte bağlı olarak o sene pul basar ve damga konusu resmi bir PostEurop tescilli markası olan resmi EUROPA logosunu taşır.EUROPA pulları, posta operatörleri arasındaki işbirliğini temsil etmekte ve filateliyi tanıtmak için kullanılmaktadır. Avrupa ortak kökleri, kültürü ve tarihi ile ortak hedefleri hakkında farkındalık yaratmak için var olurlar.EUROPA pulları, tematik koleksiyonerler arasında çok popülerdir ve dünyanın en çok toplanan pullarıdır.

Hiç yorum yok: