20 Kasım 2016 Pazar

Klasiklere Saygı USPS

USPS bu sene çok eski posta geçmişini onurlandırmak ve anmak için sembol haline gelmiş ve 1800'lerin ortalarında basılmış pullarından bazıların yeniden bastı.
Harika bir blok ile pul severlere sunulan pullar inanılmaz ilgi gördü ve sevildi. Teknik olarak da biz pul severlerin çok hoşlandığı hafif kabartılı bir dokuya sahip bu pullar, yani gravüre çok yakın "eski" havası olan eşsiz eserler.
Üstten, soldan sağa özellikli pullar şunlardır:
• 1851, 12 Cent - George Washington pulu,
• Benjamin Franklin pulu,  1851, 1 cent
• 1860, 24 Cent, George Washington pulu.
• George Washington pulu, 1860, 90 Cent
• İbrahim Lincoln pulu, 1866, 15 Cent
• Benjamin Franklin pulu, ilk önce 1861, bir Cent

Ayrıca, dönemin kırtasiye uyandırmak için dokulu bir görünüm ile parlak-rengarenk bir arka plan üzerinde düzenlenmiştir.

Yıldızlarla süslenmiş yurtsever tavuğu anımsatan bir iç sınır, sayfanın üstünde ve altındaki "CLASSICS FOREVER" başlığını ve her iki tarafta "CLASSIC ERA" sözcüklerini taşır.

Sanat yönetmeni Antonio Alcala basımı tasarladı ve kenarlıklar Eric Madsen tarafından yaratıldı.


Classics Forever Stamps hediyelik eşyaları, Amerika'nın en eski ve en çekici pullarından altı yeni versiyonuna sahiptir ve şimdi de 19. yüzyılın ortalarından orijinallerinden kolaylıkla ayırt edilmesini sağlamak için Forever® damgaları olarak yayınlanmıştır.
Amerika'nın ilk pulları Devrim'in kahramanlarına onur duyacak yeni bir yöntem sundu.
1851'de George Washington ve Benjamin Franklin pulları, çarpıcı bir şekilde azaltılmış oranlarla, postaları büyüyen, göç eden bir nüfusa daha erişilebilir hale getirildiğinde verildi. (Bunlar, hatıra sayfasının en üst satırında gösterilir.)
Güzel oyma portrelerinin hızla halk tarafından takdir edilmesi, Birliğin İç Savaş'ta zafere yönlendirilmesinden hemen sonra şehit düşen İbrahim Lincoln'a pulları mükemmel bir haraç biçimi haline getirdi.
Koleksiyoncu, tasvir edilen büyük Amerikalılar, sanat, günümüzün baskı teknolojisi, tarihsel posta uygulamalarının tüyleri ve evrimi veya orijinal belgeler tarafından sağlanan iletişimlerle ilgilenip ilgilenmediği konusunda, bu güzel hatırlatan pullarda herkes için bir şeyler var.

Hiç yorum yok: