20 Kasım 2016 Pazar

Estonia - Parnu Köylülerin Kostümleri



Tematik pullar arasında yöresel kıyafetler ya da kostümler çok popüler bir konudur. Estonia da  geçtiğimiz günlerde çok güzel bir örnek yayınlandı. Etnik kültürlerinden Parnu Köylülerinin kıyafetlerini pula taşıdılar ve harika da bir iş çıkarttılar.
Üstelik bu sene sadece bu pullarla da yetinmedi Estonia. Daha önce de benzer yerel kıyafetleri pullarına taşıdı.








Audru'da kadınların ve erkeklerin koyu renk dış giysileri kırmızı tellerle süslenmiştir. Audru çiçek süslemeli kapaklar yüksek keskin zirveye ve dallı dantele sahipti. Ayrıca işlemeli yaka geniş bir dantel vardı. Audru koyu mavisi veya siyah eteklerinde kendine has bir desen vardı.
Tostamaa'da olduğu gibi, eteğin alt kenarına çeşitli dekoratif şeritler dikildi. Müzede birkaç harika kürk kat bulunmuştur. Estonya'nın en şık olanları bunlar. Göğüs üzerindeki kırmızı eğik şeritler Tostamaa için karakteristik olup, hırkanda bulunabilirler.
Tostamaa uzun oyukların tüp koifleri denilmektedir. Bazıları beyaz, bazı çiçekli. Kış başlığı kürk ile kesilmişti. Bu tür kırmızı kapaklar da Estonya'nın diğer bölgelerinde bulunuyor. Sözde pembe eldivenler ve çoraplar özellikle güzeldir.

Hiç yorum yok: